ایمپلنت فوری چیست؟

۲ بازديد
انواع ایمپلنت دندان از جهت سطح بدنه
ایمپلنت دندان بر اساس جنس بدنه به انواع تیتانیوم و زیرکونیا تقسیم می شود. فلز تیتانیوم طول عمر بالایی دارد اما امروزه از ایمپلنت های تولید شده از جنس زیرکونیوم به عنوان روشی نوین استفاده می شود. انتخاب جنس مناسب برای بیمار بر عهده دندانپزشک است. همچنین ایمپلنت ها از نظر شکل ظاهری بدنه به انواع مخروطی، صاف و استوانه ای تقسیم بندی می شوند. ایمپلنت اقساطی در رشت انواع ایمپلنت دندان از نظر اتصال با اباتمنت
ایمپلنت دندان از نظر نوع اتصال به اباتمنت به سه دسته تقسیم بندی می شود:

اتصال 6 ضلعی داخلی:سوراخ ایمپلنت به شکل 6 ضلعی است که اباتمنت داخل آن فرو رفته و پیچ می شود.
اتصال 6 ضلعی خارجی (اتصال نری):سر ایمپلنت به شکل 6 ضلعی و برآمده است که اباتمنت در آن پیچ می شود.
اتصال 8 ضلعی (اتصال مادگی):سوراخ ایمپلنت به شکل 8 ضلعی است که اباتمنت داخل آن قرار گرفته و پیچ می شود.
انواع کاشت ایمپلنت دندان بر اساس مراحل انجام
ایمپلنت دندان بر اساس تعداد مراحل انجام کار به چند نوع مختلف تقسیم بندی می شود:
ایمپلنت فوری: همان طور که از نام آن مشخص است، تمامی مراحل کاشت دندان فوری از جمله کشیدن دندان، کاشت ایمپلنت و اتصال روکش موقت در یک مرحله انجام می شود، به همین خاطر به این روش، ایمپلنت دندان یک روزه نیز میگویند. کاشت دندان فوری برای افراری به کار میرود که قصد جایگزینی دندان های جلویی خود را دارند یا اینکه نمیخواهند مدت زیادی برای بهبود و جوش خوردن استخوان با ایمپلنت صبر کنند.
ایمپلنت تک مرحله ای: در این روش پایه ایمپلنت در لثه جایگذاری می شود. قسمتی از آن به صورت بیرون زدگی از فک دیده می شود. سپس پس از جوش خوردن کامل، قسمت تاج به راحتی روی آن سوار می شود.
ایمپلنت دو مرحله ای: در این روش که به آن ایمپلنت تاخیری نیز میگویند، پایه ایمپلنت به طور کامل داخل لثه قرار گرفته و دوخته می شود، بنابراین ایمپلنت کاشته شده دیده نمی شود. سپس پس از چند هفته دوباره جراحی شده و بافت روی آن باز می شود. بعد از بهبود، نوبت به قالب گیری و ساخت پروتز دائم می رسد.
تقویت سینوس: کلید موفقیت ایمپلنت دندان، کمیت و کیفیت استخوانی است که این پایه در آن قرار می گیرد. نواحی پشت فک فوقانی یکی از دشوارترین مکان ها برای قرار دادن ایمپلنت های دندانی است زیرا کیفیت و تعداد استخحوان پایین بوده و این نقطه به سینوس نزدیک است. تقویت سینوس می تواند با بالا بردن زمینه سینوس و رشد استخوان برای قرار دادن ایمپلنت دندان به اصلاح این مشکل کمک کند.
اقدامات پیش از کاشت دندان به روش ایمپلنت
از آنجایی که ایمپلنت دندان یک عمل جراحی است، بنابراین باید مانند جراحی های دیگر قبل از انجام آن اقداماتی را انجام دهید تا در حین و پس از کاشت دندان هیچ مشکلی برای شما پیش نیاید. از جمله اقداماتی که باید پیش از ایمپلنت دندانی انجام داد، موارد زیر هستند:
قبل از کاشت ایمپلنت دندان بهتر است درباره روش کاشت و نوع ایمپلنت مناسب تحقیق کنید، بنابراین برای این کار عجله نکنید.
هرگز فراموش نکنید که ایمپلنت یک روش کاشت دائمی دندان است اگر بهترین جنس، برند و مدل را انتخاب کنید.
وضعیت سلامت لثه و استخوان های فک شما باید بررسی شود.
دندانپزشکی ماهر و متخصص را برای انجام این کار انتخاب کنید.
بهتر است قبل از کاشت، با مزایا و معایب این متد درمانی کاملاً آشنا شوید.
یکی از مراحل پیش از کاشت ایمپلنت دندان، مشاوره با دندانپزشک است.
یکی از مراحل پیش از کاشت ایمپلنت دندان، مشاوره با دندانپزشک است. با مشورت با جراح ایمپلنت می توانید از انجام این روش مطمئن شوید.

مراحل اجرای ایمپلنت دندان چگونه است؟
مراحل ایمپلنت دندان شامل چندین مرحله است، از مشاوره اولیه تا قرار دادن ایمپلنت و ترمیم نهایی. در اینجا یک نمای کلی از آنچه بیماران می توانند در طول هر مرحله انتظار داشته باشند آورده شده است:
مشاوره اولیه
اولین قدم در فرآیند کاشت دندان، مشاوره اولیه با متخصص دندانپزشکی است. در طی این ملاقات، دندانپزشک سلامت دندان بیمار را ارزیابی می کند و تشخیص می دهد که آیا آنها کاندید مناسبی برای کاشت دندان هستند یا خیر. این ممکن است شامل گرفتن اشعه ایکس یا سایر آزمایشات تصویربرداری برای ارزیابی وضعیت استخوان فک باشد.
جایگذاری ایمپلنت
هنگامی که بیمار برای کاشت دندان ترخیص شد، مرحله بعدی کاشت ایمپلنت است. این شامل یک روش جراحی است که در آن ایمپلنت در استخوان فک قرار می گیرد. این روش معمولاً تحت بی حسی موضعی انجام می شود و بیماران معمولاً می توانند در همان روز به خانه برگردند.
دوره نقاهت
پس از کاشت ایمپلنت، بیمار باید زمان بگذارد تا ایمپلنت بهبود یابد و با استخوان فک جوش بخورد. این فرآیند که osseointegration نامیده می شود، می تواند چندین ماه طول بکشد. در این مدت به بیمار توصیه می شود از مصرف غذاهای سفت یا جویدنی خودداری کند و برای جلوگیری از عفونت، بهداشت دهان و دندان را رعایت کند.
محل قرارگیری تکیه گاه
هنگامی که ایمپلنت با استخوان فک ترکیب شد، مرحله بعدی قرار دادن اباتمنت است. این یک رابط کوچک است که به ایمپلنت متصل می شود و از دندان یا دندان های مصنوعی پشتیبانی می کند. اباتمنت معمولاً یک عمل جراحی جزئی است که می تواند تحت بی حسی موضعی انجام شود.
بازسازی نهایی
پس از قرار دادن اباتمنت، مرحله آخر قرار دادن دندان یا دندان های مصنوعی است. این ممکن است بسته به نیاز بیمار شامل تاج، پل یا دندان مصنوعی باشد. دندان یا دندان های مصنوعی به صورت سفارشی ساخته می شود تا با اندازه، شکل و رنگ دندان های موجود بیمار مطابقت داشته باشد و لبخندی با ظاهر طبیعی ایجاد کند.

در طول فرآیند ایمپلنت دندان، بیماران می‌توانند انتظار دریافت مراقبت و توجه شخصی را از متخصص دندانپزشکی خود داشته باشند. همچنین دستورالعمل های دقیقی در مورد نحوه مراقبت از دندان یا دندان ایمپلنت و پروتز برای اطمینان از طول عمر ترمیم دندان به آنها داده می شود.

درصد موفقیت ایمپلنت دندان چقدر است؟
بسیاری از کسانی که می خواهند ایمپلنت انجام دهند، به این فکر می کنند که این روش کاشت دندان تا چه حد با موفقیت روبرو می شود؟ خوب است تا بدانید هیچ درصد قطعی و صد در صدی برای موفقیت ایمپلنت دندان وجود ندارد، زیرا درصد موفقیت آن به عوامل متعددی بستگی دارد، بنابراین نحوه مراقبت شما از دندان، تجربه و تخصص دندان پزشک، رعایت بهداشت دهان و دندان، رژیم غذایی، سیگار کشیدن، تراکم استخوان و... همگی در موفقیت آمیز بودن این روش کاشت دندان تاثیرگذار خواهند بود.
خوب است تا بدانید به طور کلی طی 5 سال اخیر، ایمپلنت دندان جزو بهترین و موفقیت آمیزترین روش های کاشت دندان بوده است، بنابراین می توانید با اعتماد به این روش، زیبایی و سلامت را به دهان و دندان های خود بازگردانید.

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟
درد ایمپلنت دندان همیشه یکی از دغدغه های بیماران درباره این روش بوده است. در حین انجام عمل جراحی برای کاشت ایمپلنت دندان، فک کاملاً بی حس می شود، بنابراین بیمار هیچ گونه دردی را تجربه نخواهد کرد، اما میزان دردی که بیمار پس از پایان جراحی متحمل می شود به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ به طور مثال تعداد واحد ایمپلنت هایی که در فک جایگذاری شده است می تواند بر میزان درد تاثیر بسزایی داشته باشد. همچنین اگر کاشت ایمپلنت بلافاصله بعد از کشیدن دندان باشد نیز بیمار درد بیشتری را متحمل می شود. درد خفیفی که بعد از جراحی سراغ بیمار می آید با مصرف مسکن قابل کنترل است. این درد معمولاً بین 3 تا 7 روز طول می کشد.

https://drshamsdentist.com/%da%a9%d8%a7%d9%85%d9%be%d9%88%d8%b2%db%8c%d8%aa-%d8%af%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%86-%d8%af%d8%b1-%d8%b1%d8%b4%d8%aa/



در حالت عادی این روش کاشت دندان درد زیادی ندارد اما برخی از عوامل درد ایمپلنت دندان را تشدید میکند مثلا سیگار کشیدن، عدم خونرسانی کافی به محل جراحی، عفونت، عدم رعایت بهداشت، ایجاد آسیب به اعصاب دندان، ایجاد آلرژی، ابتلا به بیماری های خود ایمنی و انجام ایمپلنت های فوری معمولاً علل درد ایمپلنت بعد از گذشت 3 تا 4 ماه هستند.
چسبندگی کم لثه، استحکام و انسجام کم استخوان فک در اطراف ایمپلنت، عدم رعایت بهداشت، عادت به دندان قروچه در خواب و مهم تر از همه اعتیاد به مصرف دخانیات می توانند از علل ایجاد درد در محل ایمپلنت بعد از گذشت یک سال باشند.

چه مدت بعد از کشیدن دندان باید ایمپلنت کرد؟
برای اینکه دندان از دست رفته کاشته شود، باید ابتدا این دندان به طور کامل کشیده شود اما اینکه چه مدت بعد از کشیدن می توانید ایمپلنت دندان را انجام دهید، بستگی به وضعیت سلامت دندان، وجود یا عدم وجود عفونت آن و مکان دندان بستگی دارد. همچنین روش انجام کاشت دندان نیز بر بازه های زمانی تاثیرگذار است. مثلا اگر میخواهید با روش ایمپلنت فوری دندان بکارید، باید حداکثر تا 2 ماه بعد از کشیدن دندان، ایمپلنت را انجام دهید.
چه مدت بعد از کشیدن دندان میتوان ایمپلنت کرد؟

اگر قبل از کاشت ایمپلنت، دندان خود را کشیده اید، حتما باید بین 2 تا 4 ماه صبر کنید تا زخم ها کاملا بهبود پیدا کنند.

بهترین زمان ایمپلنت بعد از کشیدن دندان، بین 2 تا 4 ماه میباشد. اگر کمتر از 2 ماه از کشدن دندان شما گذشته، زخم های لثه هنوز به طور کامل بهبود پیدا نکرده و اگر بیشتر از 4 ماه گذشته، احتمال تحلیل استخوان های لثه وجود دارد. اگر بعد از 4 ماه از کشیدن دندان تصمیم گرفتید که دندان خود را با این روش بکارید، باید ابتدا تست پریود باید انجام شود تا از نبود بیماری در استخوان فک یا لثه اطمینان حاصل شود. برخی اوقات بیمار بعد از گذشت مدت بسیار زیادی از کشیدن دندان خود، برای کاشت دندان به مطب دندانپزشکی مراجعه میکند. در این شرایط باید به طور دقیق از دهان و لثه ها عکس برداری شود تا میزان تراکم استخوان بیمار بررسی شود. اگر مدتی که دندان کشیده شده، استخوان فک از بین رفته باشد، باید ابتدا جراحی پیوند استخوان انجام شود.

ایمپلنت فوری چیست؟
در صورت مناسب بودن شرایط استخوان فک و تراکم آن در مورد دندان های جلو، معمولاً انجام ایمپلنت دندان به صورت فوری امکان پذیر است. این درمان مناسب افرادی است که میخواهد با روش ایمپلنت دندان های خود را بکارند اما نمیتوانند چندین ماه برای بهبود جای زخم و لثه خود صبر کنند. در ایمپلنت فوری یا ایمپلنت یک روزه دندان خراب کشیده و همان روز پروتز موقت نصب می شود. پس از گذشت چیزی حدود سه تا 5 ماه از زمان جراحی، پروتز دائمی جایگزین می شود. بیشتر افراد از روش ایمپلنت فوری دندان برای جبران دندان های جلویی خود استفاده میکنند زیرا این دندان ها بیشتر از بقیه جلب توجه میکنند و فقدان آنها تاثیر بسیار منفی در روحیه و اعتماد به نفس بیمار میگذارد.
ایمپلنت دندان یک روزه، کاشت دندان در یک روز
ایمپلنت دندان یک روزه روشی است که بزرگترین عیب این روش، یعنی زمان طولانی پروسه آن را برطرف کرده است. در متد ایمپلنت یک روزه کشیدن و کاشت دندان هر دو در یک روزه انجام میشود، بنابراین اگر دندانهای جلویی خود را از دست داده اید، اگر نگران ظاهر دهان و چهره خود هستید، اگر نگران ایجاد مشکل در جویدن غذا و صحبت کردن خود هستید، بهترین راه پیش پای شما، کاشت دندان در یک روز میباشد. در مقاله ایمپلنت دندان یک روزه به طور کامل درباره مزایا، معایب، شرایط و مراحل این روش توضیح داده شده است.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در تات بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.